Ock

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı I.Dönem Sonu Karne Dağıtım Töreni Coşkuyla Yapıldı. Sivrice İlkokulu öğrencilerimizden birinci olan  başarılı öğrencimize madalya verildi. Sivrice Ilkokulu 1.si 4/A sınıfından Elif AĞIRMAN'a üstün gayret ve başarılarından, okul içinde ve dışında sergiledikleri olumlu davranışlarından dolayı kendilerine madalya verildi. Kıymetli öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz. Yarıyıl tatilinin en verimli şekilde geçmesi temennisi ile herkese huzurlu, sağlıklı ve mutlu tatiller diliyoruz.

YILIN İLK "BİZDEN" BÜLTENİ

"  Çocukların gelişim sürecinde etkin rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bültenin ikinci sayısı yayımlandı."

Ock

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Şehmus İRAZ Değerli Velilerimize ''Verimli Ders Çalışma, LGS Sınav Sistemi, Aile İçi İletişim, İhmal ve İstismar, Madde ve Sigara Bağımlılığı'' Konuları ile İlgili Seminer Verdi

Dünyadaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın daha başarılı, daha iyi ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Şehmus İRAZ tarafından değerli velilerimize ''Verimli Ders Çalışma, LGS Sınav Sistemi, Aile İçi İletişim, İhmal ve İstismar, Madde ve Sigara Bağımlılığı'' konuları hakkında bilgilendirme yapmak için okulumuzda seminer verildi. Bu önemli konuları önemseyip ciddiye alarak bizi kırmayıp davetimize icabet eden, yoğun bir şekilde katılım sağlayan kıymetli velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Dinimiz İslâm sosyal yaşamda istişareye büyük ehemmiyet vermektedir. Ortak bir amaç için birlikte aynı alanda yaşamlarını sürdüren insanların fikir ve görüşlerinin rahatça paylaşabilmeleri bu noktada büyük önem arz etmektedir. Kur'an-ı Kerim'de "İş hakkında onlarla müşâvere et!" (Âl-i İmrân- 159) , "Onlar işlerini aralarında müşâvere ile yürütürler." (Şûrâ- 38) ayetlerinden de anlaşılacağı üzere dinimiz istişareyi, fikir ve görüşleri önemsemektedir. Okulumuzda başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün paydaşların fikir ve görüşlerini toplamak ve değerlendirebilmek için "Öneri ve İstek Kutumuzu" oluşturduk. Okulumuz için hayırlı olmasını diliyor bu güzel çalışmada emeği geçen değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz

Ara

Okulumuzda maddi durumu iyi olmayan dezavantajlı öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün katkılarıyla giyim yardımı yapıldı. Bu soğuk kış günlerinde anlamlı ve sıcak yardımlarıyla öğrencilerimizin içini ısıtan yardımseverlere teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kutlamalar yapıldı. Okul olarak hep birlikte çeşit çeşit pastalar, sarmalar, kekler, kurabiyeler, yiyecekler ve içecekler hazırlayan hamarat öğretmen, veli ve öğrencilerimize bu güzel hazırlıkları için çok teşekkür ediyorz.  Yerli ve milli bir şuurla hareket edilmesinin özellikle vurgulandığı bu anlamlı haftada öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Ara

VELİLER İÇİN AYLIK BÜLTEN: "BİZDEN"

"Çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri, pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla "BİZDEN" adlı aylık bülten hazırlandı. "

Midyat ilçemizde hizmete giren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) müdürü sayın Ramazan ARSLAN, tanıtım ve bilgilendirme  çalışmaları kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Özel yetenekli öğrencileri tespit edip destek eğitimi  vermek, kendi potansiyellerini anlamalarını sağlamak, kendilerine ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için önemli çalışmalar yapıldığını aktaran değerli müdürümüz ilkokul  öğretmenlerimizi bu konuda aydınlattı. Ziyeretlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Okulumuzun değerli öğretmenleri birinci ara tatil etkinlikleri kapsamında kadim ilçemiz Midyat'ta kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Okulumuza Beyazsu'dan taşımalı olarak gelen öğrencilerimizin evlerini ziyaret ederek, velilerimiz ile öğrencilerin genel durumları hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulunduk.

Okulumuzun içini ve dışını yıkayarak genel bir temizlikten geçirdik. Ferah ve tertemiz bir eğitim-öğretim ortamı oluşturmak için vargücüyle çalışan okul idaremize ve çalışkan personelimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 81.yılını anmak üzere okulumuzda tören düzenlenmiştir. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı ile başlayan  törenimiz öğrencilerimizin şiir dinletileriyle ve Benim Adım Mustafa Orotoryosu ile gerçekleştirilmiştir.

Akılcı İlaç Kullanımı Resim  Yarışması'nda il birincisi olan öğrencimiz Bedia AKINCI'yı tebrik ediyoruz. Başarısında emeği geçen başta Görsel Sanatlar Öğretmeni Özge AŞIK olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ediyoruz.

11 Milyon Fidan Dikimi Projesi kapsamında, öğrencilerimizin ağaç ve orman sevgisini geliştirmek amacıyla 11.11.2019 tarihinde saat 11:11 de  okulmuz bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdik.

Kış gelmeden 80 öğrencimize mont hediye edip yüreklerini ısıtan ve öğrencilerimizin duasını alan Marfil Tekstilin sahibi Mesut KARADERİLİ'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.