Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten,bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 83. yıldönümü için okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı yapıldı.

29 EKİM CUMHİRİYET BAYRAMI bütün Öğretmen, öğrenci ve personelin katılımıyla büyük bir çoşkuyla kutlandı.  Ayrıca öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimizle birlikte panolar süslendi.

Nis

Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen "Çocuklar Sevgisiz, Okullar Fidansız Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine ziraat mühendisi Mehmet Hadi Aslan tarafından doğa sevgisi ve fidanların yaşamımızdaki önemi ile  ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimiz ile birlikte fidanlar dikilerek her bir fidanı bir öğrenci ile buluşturup fidana isim verdik. Ayrıyeten öğrencilere kitap , yapboz ve gofret dağıtıldı. Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu anlamlı ve güzel etkinlik için okulumuz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuz personel ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Olası deprem durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Mrt

1-7  Mart Yeşilay Haftasında öğrencilerimizin akkollü içki ve uyuşturucu maddelerin kullanımına karşı bilinçlenmeleri ve bu zararlı alışkanlıklara karşı farkındalık  oluşturmaları amacıyla  okulumuzda Yeşilay Haftası programı düzenlendi. Ayrıca okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni tarafından öğrencilerimize zararlı alışkanlıklar ile ilgili sunumlar yapıldı.

Nis

Öğrencilerimiz,   her 23 Nisan'da  öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla kutladığı bu günü evde aileleriyle birlikte heyecanla kutladılar.

Mrt

Okulumuzu Korona virüse Karşı "EŞ ZAMANLI HİJYEN UYGULAMASI" Kapsamında Dezenfekte ile Detaylı Bir Şekilde Yıkadık.  Milli Eğitim Bakanlığımızın küresel ölçekli yaşanan korona virüse karşı okullarda başlattığı "Eş Zamanlı Hijyen Uygulaması" kapsamında okulumuzu dezenfekte yöntemi ile detaylı bir şekilde yıkadık. Bulaşıcı virüse karşı alınması gereken tedbirleri tüm personel ve öğrencilerimize anlatarak Sağlık Bakanlığımızın yayımladığı afiş ve broşürlerin renkli çıktılarını alıp okulun görünen yerlerine astık. Öğrencilerimize ve velilerimize bilgi sahibi olmaları için afiş ve broşürleri dağıttık. Okulumuzda özellikle de lavabolarda sabunların dolu olması ve hijyenik olması için gereken bütün önlemleri alıyoruz. Yüce Mevlâ'dan bu virüs illetinden etkilenmemeyi diliyoruz.

Mrt

Öğrencilerimize Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak ve  Tasarruf Bilinci Oluşturmak İçin Elektrik Anahtarlarının Altına Uyarı Mesajları ile Afişler Astık. Okulumuzda bulunan elektrik anahtarlarının altına öğrencilerimizin dikkatini çekecek ve öğrencilerimizde tasarruf bilinci oluşturacak uyarı mesajları ile afişler astık. Değerli öğrencilerimize aydınlık bir gelecek bırakmak için israf değil insaf etmeleri gerektiğini vurgulayarak anlattık. Güzel dinimiz İslâm'ın israfa şiddetle karşı olduğunu ve özellikle savurganlık yapmadan tasarruflu davranmamız gerektiği üzerinde çok durduğunu ifade ettik. Daha yaşanılır, mutlu, huzurlu ve güzel bir dünya için sahip olduğumuz kaynakları israf etmeden, insaflı ve vicdanlı bir şekilde kullanmamız gerektiğini başta okul olarak idare, öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize aşılamaya gayret ettik.

Mrt

Deprem haftası münasebetiyle okulumuzda tahliye tatbikatı yaptık. Öğrencilere deprem esnasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verildi.

Mrt

Dünyada hızla yayılmakta olan ve insanların sağlığını büyük ölçüde tehdit eden koronavirüsten nasıl korunabileceğimizi, almamız gereken tedbirleri adım adım gösteren Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı afişleri okulumuzdaki panolara astık. Herşeyden önce insanlarımızın sağlığı ön plandadır ve sloganımız ''Önce Sağlık'' şeklindedir.

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarda eş zamanlı hijyen uygulaması başlatıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, "Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz." dedi.

Mrt

Çocukların gelişim sürecinde etkin rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bültenin Mart sayısı yayımlandı.

Şbt

Dondurucu soğuklarda zarar görüp çatlayan okulumuz kalorifer kazanı tesisatındaki boruları yeniledik. Bu yıl kış çok çetin geçiyor. Okulumuz kalorifer kazanı tesisatındaki borularımız dondurucu soğuklardan dolayı zarar görüp çatladı. Okulumuzu eğitim-öğretime hazır hale getirmek için ilçe merkezinden tesisatçı ustamızı getirerek zarar görmüş kalorifer kazanı tesisatındaki borularımızı yeniledik.

Şbt

Okulumuzu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 2.döneminde ferah ve tertemiz  bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilmek için el birliği ile baştan aşağı güzel kokularla yıkadık. Her şey çocuklarımız için, her şey kaliteli ve güzel bir eğitim için..